Ex Libris Stanisława Rolicza / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1942)
Na przedstawieniu: na stosie książek kociołek na trójnogu za nim paleta i pędzle, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Stanisława Rolicza. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.