Ex libris Krystyny Kuliczkowskiej / Zofia Horodyńska-Waśkowska. - Horodyńska, Zofia (1913-1944) ([wydawca nieznany], 1943)
Szczur w okularach patrzący przez mikroskop, napis wzdłuż lewej krawędzi: ex libris, u dołu: Krystyny Kuliczkowskiej.