Ex Libris Bolesława i Zbigniewa Herbertów / BS. - Słuszkiewicz-Kaczorowska, Beata (1916-2006) (1975)
Tarcza trzymana przez dwa lwy, nad nią żaglowiec z herbem Gdańska, w polu tarczy widok Lwowa z pomnikiem A. Mickiewicza. Napis u góry: Ex Libris, wzdłuż krawędi tarczy Bolesława i Zbigniewa Herbertów, u dołu na wstędze Lwów - Gdańsk. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.