Ex Libris Fundacji "Wspólnota Gdańska" / A. Ulybin. - Ulybin, Alexandr (1970- ). (2016)
Przedstawia głowę męską z profilu, w jego włosach muszelki, róża wiatrów, trójząb głowa lwa i konia oraz książka, niżej napis: Ex Libris Fundacji "Wspólnota Gdańska", u dołu kamieniczki gdańskie. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.