Ex. Libris Kazimierza Pątka : 1. VIII. 1944 / [Czesław Rodziewicz]. - Rodziewicz, Czesław (1922-2013) (1981)
Na tle ruin Krzyż Powstańczy z datą 1.VIII.1944, napis u góry: Ex. Libris, u dołu po obu stronach krzyża: Kazimierza Pątka.