Ernst August Bertling - Schleuen, Johann David (ok. 1720-1774) (Berlin, 1754)
Przedstawia portret Ernsta Augusta Bertlinga, rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu tytuł-podpis: Ernst August Bertling.
W prawym dolnym rogu poniżej kompozycji sygnatura autora, miejsce i data wydania: Schleuen skulpsit Berol 1754.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w