Władysław Terlecki - Biuro Pisania Podań / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1983)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 14.05.1983 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie. Reżyseria: Marek Drążewski, scenografia: Wojciech Zaniewski, muzyka: Jan A.P. Kaczmarek.