Kartuzy : Dworzec. - Schwalms Verlag und Antiquariat (Sopot). (Zoppot : Schwalm's Verlag, 1923)
Ilustracja na rewersie przedstawia dworzec kolejowy w Kartuzach około 1920 roku.
Tytuł na rewersie.
Data według stempla pocztowego na awersie.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Kartuzy; Kartuzy (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Kartuzy (Polska) -- karty pocztowe