Miejska Biblioteka Publiczna w Gdyni Ex Libris / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1957)
Na przedstawieniu: w okręgu żaglowiec, wokoło napis: Miejska Biblioteka Publiczna w Gdyni, niżej napis na otwartej książce: Ex Libris, poniżej ryba pływająca wśród fal. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.