Miejska Biblioteka Publiczna w Gdyni Ex Libris - Rolicz, Stanisław (1913-1997).; Miejska Biblioteka Publiczna (Gdynia). (1957)
Na przedstawieniu: w okręgu żaglowiec, wokoło napis: Miejska Biblioteka Publiczna w Gdyni, niżej napis na otwartej książce: Ex Libris, poniżej ryba pływająca wśród fal. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.