Myślenie i działanie magiczne - przeszłość i teraźniejszość / Eugeniusz Kośmicki. - Kośmicki, Eugeniusz ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1995)
Recenzja książki: Die Gegenwart der Magie / H. Haarmann. - Frankfurt, 1992.