Ex Libris Hanns Heeren / Helmut Seehausen. - Seehausen, Helmut (1913-1999) (1964)
Piramida z książek, na którą wdrapuje się mężczyzna w tyrolskim stroju. U góry w narożnikach w jednym księżyc, w drugim słońce, w piramidę wbite chorągiewki z napisem: Ex Libris Hanns Heeren. Sygnatura artysty See w obrębie kompozycji.