Mikołaj Gogol - Ożenek : Zdarzenie całkiem niewiarygodne w 2 aktach = (Żenitwa) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1960)
Program teatralny premiery w Teatrze Dramatycznym w Gdyni 5.03.1960 r. Reżyseria: Aleksander Długosz, scenografia: Marian Kołodziej.