Ex Libris Norman Shaftel GG. - Gaudaen, Gerard (1927-2003) (1962)
Przedstawia leżącą nagą kobietę na której siedzi mężczyzna czytający książkę. Napis u dołu: Ex Libris Norman Shaftel. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.