Ex Libris Norman Shaftel - Gaudaen, Gerard (1927-2003).; Shaftel, Norman (1915-1998). ([S. l., 1962)
Przedstawia leżącą nagą kobietę na której siedzi mężczyzna czytający książkę. Napis u dołu: Ex Libris Norman Shaftel. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. Data wg inwentarza zbioru ekslibrisów.