Gdynia ulica Czołgistów - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1967)
Przedstawia ulicę spacerową z ławkami i odpoczywających ludzi, w tle duże budynki miejskie i kościół.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora i data: St. R. 67. Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy