Ex Libris Alfred Roude / E. Okas. - Okass, Evalds (1915-2011) ([wydawca nieznany], 1961)
Przedstawia profilowe popiersie mężczyzny. Nad jego głową linearny zarys aktu kobiecego. U dołu napis: Ex Libris Alfred Roude. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.