Ex Libris Alfred Roude - Okass, Evalds (1915-2011).; Roude, Alfred ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1961)
Przedstawia profilowe popiersie mężczyzny. Nad jego głową linearny zarys aktu kobiecego. U dołu napis: Ex Libris Alfred Roude. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Estonia -- 1945-1970.