Ex = Libris Gustav Drobner [Kurt Hasenohr]. - Hasenohr, Curt (1887-1987) (1907)
Przedstawia w ramce lirę w wieńcu z kwiatów, u góry, po obu stronach, siedzą dwa ptaki. U dołu napis: Ex - Libris Gustav Drobner.