[Targ rybny] A. Ziemens. - Ziemens, Augustyn (1867-1948) (1900)
Przedstawia fragment Targu Rybnego od Baszty Łabędź do początku ul. Wartkiej. Widok z Motławy. Na nabrzeżu widoczne targowisko rybne, przy nabrzeżu zacumowane łodzie rybackie, ok. 1900 r.