Vera Relatio Actorum Gedani cum D. Aegidio Stravch, deq[ue] Ejusdem dimissione. - Reiniger, Szymon (16..-1712); Strauch, Aegidius (1632-1682) (Imprimebat Simon Reiniger [...], 1674)
Dotyczy dymisji Ae. Straucha ze stanowiska pastora kościoła św. Trójcy w Gdańsku i rektora Gimnazjum Akademickiego; zawiera także jego odpowiedź (obronę).