Ex Libris Hermann Kiewy / FH. - Häffcke, Friedrich (1879-1954) (1909)
W prostokątnej ramce, na pierwszym planie drzewo, o pień którego oparte są trzy tarcze: pierwsza z kaduceuszem Merkurego, druga z herbem Hamburga, trzecia z książką. W głębi za rzeką sylwetki wież Hamburga. U dołu napis: Ex Libris Hermann Kiewy. Sygnatura artysty i data ryta przy górnej krawędzi ramki.