Ex Libris Hermann Kiewy - Häffcke, Friedrich (1879-1954).; Kiewy, Hermann (1858-1924). (1909)
W prostokątnej ramce, na pierwszym planie drzewo, o pień którego oparte są trzy tarcze: pierwsza z kaduceuszem Merkurego, druga z herbem Hamburga, trzecia z książką. W głębi za rzeką sylwetki wież Hamburga. U dołu napis: Ex Libris Hermann Kiewy. Sygnatura artysty i data ryta przy górnej krawędzi ramki.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.