Ulica Św. Ducha, przed odbudową [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia ulicę Św. Ducha, widok w kierunku zach., po lewej widoczny Kościół Mariacki, w głębi Kaplica Królewska, stan sprzed odbudowy, 1953 r.