Wieczór literacki "Tułacza Warszawy" poświęcony II-giej rocznicy Powstania Warszawskiego - Związek Zawodowy Literatów Polskich. Oddział (Gdańsk). (Gdynia : [s.n.], 1946)
Afisz inf. o uroczystościach 8.09.1946 r. w Teatrze Dramatycznym w Sopocie.
Keywords: Życie artystyczne -- Polska -- Sopot -- 1945-1970.; Warszawa (Polska) -- 1944 (Powstanie Warszawskie) -- rocznice; Sopot (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Sopot (Polska) -- 1945-1970 -- plakaty