Ludzie Juranda scen. i reż. Piotr Zarębski. - Zarębski, Piotr (1956- ).; Musiał, Piotr; Szczepański, Henryk (film) (Obywatel, 2007)
Film opowiada o mieszkańcach niewielkiej miejscowości Spychowo w woj. warmińsko-mazurskim.