Mickiewicz w dziejach języka polskiego / Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza Oddział Gdański. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o odczycie w Gdańsku 18.12.1955 r. w Domu Drukarza (ul. Garncarska 18/19).