[Ekslibris Ernsta Friedricha Carla von Sachsen-Hildburghausen] Martin Tyroff. - Tyroff, Martin (1704-1758) (1746)
W owalnej ozdobnej ramie, pod koroną książęcą wiązany monogram E. F. C. i jego lustrzane odbicie, niżej na wstęgach oplatających ramkę Order Orła Białego i Order św. Huberta. Pod ramką z prawej strony ryte nazwisko aut. i miejsce wyd.: Martin Tyroff del. & sc. Norimbª.