Zniszczenia wojenne Widok z Ratusza Głównego w stronę ul. Mariackiej / fot. Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia ruiny Gdańska, widok kwartału między ul. Mariacką a św. Ducha, po lewej fragment Kościoła Mariackiego, 1945 r.