Zniszczenia wojenne Widok z Ratusza Głównego w stronę ul. Mariackiej - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia ruiny Gdańska, widok kwartału między ul. Mariacką a św. Ducha, po lewej fragment Kościoła Mariackiego, 1945 r.
Tyt. i data ołówkiem pod zdjęciem. Aut. na oprawie albumu.
Zdjęcie naklejone na tekturę o rozm.: 16,5 x 20 cm.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie