Artystki polskie : katalog wystawy / [aut. kat. Ryszard Bobrow et al. ; red. nauk. kat. Agnieszka Morawińska] ; Muzeum Narodowe w Warszawie. - Bobrow, Ryszard (Muzeum Narodowe, 1991)
Katalog wystawy zorganizowanej przez Muzeum Narodowe w Warszawie w 1991 r.