IÓZEF XIĄŻE Poniatowski Wódz Naczelny Woyska Polskiego Marszałek Państwa Francuskiego. - Mielcarzewicz, Teofil (1807-1879).; Simon, Karol Antoni ( -1841). (Poznań i Berlin Poznań i Berlin w Litografii K.A.Simona, 1829)
Przedstawia Józefa Poniatowskiego, popiersie na wprost, głowa 3/4 w prawo.
Data powstania na podstawie bibliografii.
Pod kompozycją informacja o autorze.
Katalog portretów osobistości polskich i obcych w Polsce działających, t. 4, P-S
Keywords: Poniatowski, Józef -- (1763-1813); Generałowie; Arystokracja; Grafika polska; Litografia