Św. Jana - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdańsk, 1946)
Przedstawia ruiny kościoła św. Jana w Gdańsku od zachodu.
W lewym górnym rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz, miejsce powstania i data dzienna: Gdańsk 8.VIII.1946.
Keywords: Kościół św. Jana (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce