Ex Libris Gvstav Drobner EK. - Krauss, Ernest (1863- ). (1890)
Przedstawia symetrycznie dwie twarze wśród girland z liści i kwiatów, u góry napis: Ex Libris, w środku: Gvstav Drobner. Sygn. aut. w obrębie kompoz.