Pomiar stopnia zaangażowania w używanie alkoholu : badania właściwości psychometrycznych Skali Używania Alkoholu / Ryszard Poprawa. - Poprawa, Ryszard (1958- ).
Od używania do uzależnienia od alkoholu, narzędzia pomiaru stopnia używania alkoholu, zaangażowanie w używanie alkoholu, postawy opracowania narzędzia pomiaru stopnia zaangażowania w używanie alkoholu, procedura konstruowania i opis metody, ocena właściwości psychometrycznych SUA, badania rzetelności SUA, badania trafności SUA, trafność czynnikowa SUA, trafność teoretyczna i kryterialna SUA, wyniki badania trafności SUA i ich interpretacja, inne czynniki trafności z badań korelacyjnych, sposób obliczania, normalizacja i interpretacja wyników SUA.