Miejsce "Jezusa historii" w teologii : wyjaśnienia metodologiczne - Kereszty, Roch A. (1933- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Co to jest historia? 2. Historyk wobec Jezusa. 3. W poszukiwaniu sensu "Jezusa historii".
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Jezus Chrystus; Historiografia; Artykuł z pracy zbiorowej