Od Olgi do Włodzimierza : sytuacja religijna na Rusi Kijowskiej w okresie poprzedzającym oficjalną chrystianizację - Labunʹka, Miroslav Oleksijovìč (1927-2003).; Kozłowski, Grzegorz (1963- ). (1993)
1. Księżna Olga i jej kontakty z Zachodem. 2. Reakcja pogańska za czasów księcia Światosława. 3. Książę Jaropełk i jego polityka religijna. 4. Chrzest księcia Włodzimierza.
Tytuł nagłówkowy.
Materiały z sympozjum zorganizowanego w dniach 8-10 marca 1988 r. przez Instytut Ekumeniczny Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.
Keywords: Włodzimierz Wielki -- (książę kijowski ; -- ok. 958-1015); Olga -- (święta ; -- ?-969); 901-1000; Chrześcijaństwo; Ruś Kijowska; Artykuł z pracy zbiorowej; Biografia