Rybak I / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1949)
Przedstawia rybaka w ujęciu 3/4 w kapoku i czapce, z narzędziami łowieckimi i podbierakiem z rybami na tle morza.