Rybak I - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1949)
Przedstawia rybaka w ujęciu 3/4 w kapoku i czapce, z narzędziami łowieckimi i podbierakiem z rybami na tle morza.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora. W prawym dolnym rogu kompozycji kolejna sygnatura autora: RS.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy