Ex libris Aliny Kowalskiej [Marian Romała]. - Romała, Marian (1912-1984) (s.n., 1943)
Przedstawia półnagą klęczącą kobietę z otwartą książką na kolanach, na książce napis: Ex Libris, niżej: Aliny Kowalczyk.