Ex Libris K. Sękowska : O Sztuce Polskiej I Amerykańskiej / J. Drużycki. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) (1974)
Na tle planiglobu róża wiatrów i napis: Ex Libris, po bokach z lewej strony Statua Wolności, z prawej fronton Bazyliki Mariackiej w Krakowie, między nimi plansza z napisem: K. Sękowska O Sztuce Polskiej I Amerykańskiej. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.