Ruiny południowej częsci Gdańska. (Gdańsk, 1945)
Przedstawia zniszczone w czasie II wojny światowej Śródmieście Gdańska, widok z kościoła Mariackiego w kierunku Dworca Głównego, 1945 rok.
Tytuł pod zdjęciem odręcznie.
Data pod zdjęciem.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)