Gdańsk : przemawia Miejska Rada Narodowaj Schmidt - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Gdynia, 1958)
Przedstawia manifestację patriotyczną przed Dworem Artusa, przemawia Stefan Szmidt przewodniczący Prezydium Miejskiej Rady Narodowej w Gdańsku,1958 rok.
Tytuł ręką autora na rewersie.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Fontanna Neptuna (Gdańsk); Dwór Artusa (Gdańsk ; budynek); Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)