(Nie)spokojny dom : rekonstrukcje dzieciństwa Dorosłych Dzieci Alkoholików - Przybysz-Zaremba, Małgorzata (2014)
Problem nadużywania alkoholu, agresja i przemoc w rodzinie jako determinanty dezorganizacji życia rodzinno-domowego - statystyki policyjne oraz egzemplifikacje badawcze, egzemplifikacje rekonstrukcji dzieciństwa Dorosłych Dzieci Alkoholików, "wymazać" czy "uporządkować" przeszłość - strategie obierane przez Dorosłych Dzieci Alkoholików.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 580-582.