Ex - Libris Gustav Drobner Leipzig [Hermann Feldmann]. - Feldmann, Hermann (1897)
W podwójnej ramce, przy otwartym oknie na poddaszu siedzi przy stole stary mężczyzna z otwartą książką, nad nim napis: Ex - Libris. Na murze pod dachem motto: Einiges Gutes Buch - Der Beste Freund, u dołu poniżej okna napis: Gustav Drobner Leipzig, niżej kwitnąca gałąź krzewu.