Stefan Themerson - Święty Franciszek i wilk z Gubbio albo Kotlety Świętego Franciszka : opera semantyczna / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1981)
Afisz teatralny światowej prapremiery, która miała miejsce 9.05.1981 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie. Reżyseria Ryszard Major, scenografia Łucja i Bruno Sobczakowie, opracowanie muzyczne Andrzej Bieżan.