[Afisz teatralny] Szklanka wody : komedia w 5 aktach E. Scribe'a - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu 14.01.1949 r. Teatr Kameralny w Sopocie. Reżyseria: Stefan Orzechowski, dekoracje: Karol Gajewski.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisz teatralny; Afisze -- 1945-1990.