Homo mysticus v publičnoj hristianskoj besede (lingvopragmatičeskij aspekt) - Petríková, Anna. (2019)
Słowa kluczowe: dyskurs chrześcijański, tekst medialny, akt mowy, zasada kooperacji, struktura głęboka wypowiedzi performatywnej.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 224-226.
Streszczenie w języku angielskim i polskim.
Keywords: Analiza dyskursu; Gatunki mowy; Kompetencja i performancja (językoznawstwo).; Wypowiedzenie (językoznawstwo).