Pamięci strajku w Stoczni Gdańskiej / Ł. Rogiński. - Rogiński, Łukasz (1936- ). (1988)
Przedstawia stylizowany kartusz podtrzymywany przez parę lwów. W kartuszu przedstawiony Pomnik Poległych Stoczniowców w otoku pamiątkowego napisu. Górą symbol Solidarności, dołem Polski Walczącej. Całość otoczona ornamentalną bordiurą.