Ex Libris H. Fogedgaard : Kraków 1964. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1964)
Przedstawia smoka, a nad nim zamek, u dołu napis: Ex Libris H. Fogedgaard Kraków 1964. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.